Nedlastninger

Vi har gjennom tiden hjulpet våre kunder med å oppnå gode resultater. Dette har resultert i en rekke veiledninger og filer som ligger klar til å lastes ned. Om du trykker på denne lenken vil den ta deg til en oversikt, som kan hjelpe deg å forbedre trykksaken din!

ORIGINALMATERIELL

For best mulig trykkresultat:

  • Bilder må være minimum 300 DPI
  • Valg av riktig ICC profil
  • Bilder, elementer og illustrasjoner må være i CMYK
  • Trykkfilene må ha skjæremerker 
  • 3 mm utfallende
  • All brødtekst/bildetekster o.l. må være i 100% sort

Er du usikker på eksporteringinnstillingene så er det enklest om du laster ned vår joboption, da er alt forhåndsvalgt. 

Vi sender deg en digital korrektur, som gir deg full oversikt før vi trykker!

ARK

Har du en 4s, kan du godt lage den i oppslag. Spesielle falser som 6 eller 8 sider, enten det er et omslag eller tilhører materien må klaffen være mindre en hovedsidene. Skal den stiftes/limes inn, eller som omslag må siden som hører til klaffen være min. 3mm mindre en formatet på jobben.

STIFT

Har du en jobb som skal stiftes, eksporteres alle sidene i et dokument. Alltid enkle sider og ikke oppslag.

LIMFRES

Omslaget må helst komme i oppslag med rygg. Vi kan montere omslaget, men da må vi ha informasjon om hvordan ryggen skal være. Er det overgangsbildet foran eller bakerst i bladet, må du flytte litt på bildene slik at de vil treffe når bladet freses. Bruksanvisningen kan lastes ned på lenken i toppen på siden.

RYGGFORMEL:  Sidetall x bulk x gramvekt / 2000 = ryggbredde

 

USIKKER?

TRYKKPROFILER

Vi har to typer profiler, BESTRØKET eller UBESTRØKET. For å oppnå best mulig resultat anbefaler vi å lagre bildene med riktig profil før de legges inn i dokumentet. Da har du god kontroll på de fargene som endrer seg når RGB blir til CMYK. 

Når du skal eksportere til PDF så er det viktig å bruke riktig profil. Om du skal ha BESTRØKET eller UBESTRØKET kommer an på papiret. Har du ikke fått dette oppgitt, ta kontakt og vi vil sende deg riktig informasjon. 

Hva er forskjellen?

UBESTRØKET papir trekker mye mer farge enn BESTRØKET. Hadde vi trykket en katalog med BESTRØKET profil på UBESTRØKET papir, ville bildene blitt for mørke og vi risikerer at det gror igjen. Motsatt så vil bildene bli alt for lette og det vil mangle farge.

USIKKER?